Sockervax

Bli len och fin på ett naturligt sätt

Bli len och fin på ett naturligt sätt

Oönskad hårväxt är det många som kan relatera till. Vem har inte varit med om dåliga rakhyvlar som resulterar i röda prickar och skärsår, epilatorer som framkallar tårar, eller smärtsamma vax-stripes som irriterar huden. Hårborttagning på dessa sätt är en tidskrävande, tråkig, och dyr process som måste göras om och om igen. En metod som blivit allt mer populär är sockervax. Tack vare att det är billigare, naturligare, och mindre smärtsamt än andra metoder, är det många som väljer det alternativet istället.

 

Skonsamt med socker

Kärt barn har många namn, och sockervax kan gå under benämningen body paste eller body sugar. Sockervax är relativt nytt på marknaden, men har faktiskt funnits i urminnes tider och har sitt ursprung i Mellanöstern. Vaxet består nämligen bara av socker, vatten och citronsaft. Skillnaden mellan sockervax och vanligt vax är att sockervaxet bara fastnar på håret och inte på huden. Fler hårstrån följer därför med i vaxningen, och det krävs ingen speciell längd på hårstråna för att det ska fungera. Uttrycket “vill man vara fin, får man lida pin” har väl inte undgått någon, men med hjälp av sockervax kan man faktiskt undvika lidandet, eftersom det är betydligt skonsammare än vanlig vaxning. 

Uppdatera vaxningen på salongen

Många skönhetssalonger erbjuder hårborttagning, och vaxning har länge varit det vinnande konceptet. Nu har sockervaxet vuxit på marknaden och det är många salonger som byter metod. Sockervax är enkelt att applicera och är dessutom ett säkrare alternativ, både för terapeuten och för kunden. Eftersom vaxet består av naturliga ingredienser kan det enkelt tvättas bort från huden. Man behöver inte heller oroa sig över att vaxet ska framkalla några allergiska reaktioner, då det inte innehåller några onödiga tillsatser. Om du är intresserad av sockervax-utbildning till er salong eller vill köpa sockervax, hittar du mer information om det här: http://www.bodyfashion.se/