Altandörr

Dubbla altandörrar öppnar upp gränserna

Dubbla altandörrar öppnar upp gränserna

Ute eller inne är en ständig fråga man funderar över så fort värmen kommer tillbaka på våren. När de första vårfikorna på utsidan är avklarade ställer man upp altandörrarna allt längre tid på dagarna. Det gör att det kommer in ljumma brisar med frisk luft utifrån. Varje måltid ska balanseras ut till altanen på en bricka genom den trånga dörröppningen. Det är en lika djup suck varje gång man ska komma igenom dörröppningen.

Många lösningar med en enkel altandörr till hus lever inte i symbios med resterande estetik för huset. I stället för en enkeldörr kan man skaffa en altandörr dubbel. Det gör också att man får ett bättre ljusinsläpp i rummet vilket ökar energin under alla årstider för dem som vistas i rummet. Har man katter och hundar så lägger de sig gärna vid dörrarna om solen lyser in, och lapar i sig värmen som ges.

 

Låt ögat få lugn och ro

Estetiken utifrån ökar också och för ögat ger det harmoni med två likadana dörrar bredvid varandra. När man öppnar upp mot uteplatsen kan man för att förhöja ögats belåtenhet ställa två vackra krukor utanför. I krukorna planterar man vackra och väldoftande sommarblommor. Den ljuvliga doften kommer även att finnas inomhus när dörrarna är öppna och sommarbrisen sveper med sig doften in.

 

 

Säkerheten är glasklar

Självklart är glaset i altandörrar ett härdat glas. I Boverkets byggregler står det att det är krav på säkerhetsglas i glasrutor som sitter 60 centimeter från marken eller lägre. Alla altandörrar går att välja i en färg som passar huset. Även andra tillbehör kan man välja efter tycke och smak, som dörrhandtag.

Även om man har stora glasdörrar kan man vara trygg i att energin inte smiter ut genom rutan. Dagens glaspartier har bra isolering i sig och behåller värmen på insidan även vintertid.