LED VÄXTBELYSNING

En grön vinter tack vare växtbelysning

En grön vinter tack vare växtbelysning

Det känns alltid lite lyxigt när man får en extra omgång sommar såhär i september. Det är som att få en tidig julklapp som håller en varm lite extra länge inför att det faktiskt blir jul – och kallt.

Som tur är finns det gott om saker att göra oavsett väder. Hör man till exempel till dem som gillar att kunna odla året om därhemma går ju det också, även när solen inte värmer som den gör under sommarmånaderna.

Enkla alternativ

Det behöver inte heller vara särskilt komplicerat. Bor man i en lägenhet kan man ju ha ett miniatyrväxthus som man kompletterar med någon sorts växtbelysning. På det sättet kan man njuta av färska örter till köttfärssåsen året om.
Det är också en källa till lyx i vardagen som man kanske inte tänker på.

Sedan är det ju också välgörande att ha något att pyssla med, något där man rätt snabbt ser resultat samtidigt som man behöver någon grad av tålamod.

Att arbeta med händerna, påta i jord och se det blomma – det är sannerligen en Lisa för själen.
Faktum är att man kan förlora sig själv, på det där bra sättet, i att sitta och pyssla med sin lilla odling. Det blir en slags meditation.

Dessutom är det en god förberedelse inför att man åtar sig större projekt. Kanske hägrar en kolonilott, eller en hel kolonistuga där i horisonten – om det inte är så att man faktiskt har ett helt hus med en trädgård.
För det gör ändå något med själen när man har en plätt jord som är ens egen. En plats att kultivera på just det sättet som man själv har bestämt.

Kom ihåg att börja långsamt och se till att kunna grunderna innan du sätter igång. Det är sådant som besparar en från mycket huvudvärk längre fram.

Lycka till med odlingen!