julpyssel

Med rätt verktyg och material blir det enkelt att göra sitt egna julpyssel och pynt

Med rätt verktyg och material blir det enkelt att göra sitt egna julpyssel och pynt

editorial

Att tillverka sitt egna julpyssel och pynt är något som både vuxna och barn kan tycka om att göra. Det är få saker som skapar så mycket julstämning som att klippa och klistra till ljudet av julmusik och lite tända ljus. Julpynt som man själv eller barnen har skapat gör dessutom att hemmet blir så mycket mer personligt jämfört med om man köper massproducerat pynt som väldigt många andra också har. Det blir helt enkelt en mer originell jul.

Vad kan man göra för sorts julpynt själv?

Det finns i princip inga gränser när det kommer till vad man kan tillverka för julpyssel själv, så länge man släpper loss kreativiteten. Något annat som också kan hjälpa mycket är bra material. Saker som papper, färger, snören, kottar och mycket mer kan användas för att skapa olika pynt. Till exempel så kan man göra egna julkort, något som kan vara både roligt att tillverka samt kul för mottagaren att få. 

julpyssel

Det går såklart även att göra egna girlanger, julgransdekorationer och annat pynt. Det är fint att välja rött och grönt som för många hör julen till, men det är inte något fel att välja andra färger som redan finns i inredningen för att de bättre ska smälta in. Sist men inte minst så kan julklapparna bli extra fina med juliga bokmärken, glitter eller andra små detaljer. Det blir, precis som med egentillverkade julkort, mer personligt och varje mottagare kan då få ett paket som dekorerats efter vad personen tycker om.

Ett brett sortiment med julpyssel för nybörjare och proffs

Hos Kristinas Scrapbooking går det att hitta det mesta till sitt julpyssel. De har samlat både inspiration och beskrivningar på hemsidan där det även går att snabbt beställa hem det som önskas från sortimentet. Det finns bland annat massor av härliga julpyssel för både nybörjare och mer avancerade kreatörer.