takpannor

Takpannor för alla tak

Takpannor för alla tak

Den viktigaste delen av ditt hus ser du varje dag men inte förrän du går hemifrån! Vi ser vårt tak varje dag men lägger sällan märke till det. Ett välvårdat tak som belagts med takpannor av god kvalitet håller i väldigt många år. Därför är det också värt att satsa på just kvalitet – det gäller ju i allt, men speciellt för tak – och på att taket läggs på ett korrekt sätt med rätt underlag. Taket gör huset, både för utseendet men också för ventilationen och värmen. När dagen kommer då taket behöver repareras eller bytas behöver vi tänka till ordentligt!

 

Vad för slags takpannor ska jag välja?

Idag finns takpannor i flera olika material och i flera färger. Vad du ska välja beror både på tycke och smak men även på takets utseende. Det finns takpannor i tegel och i betong, och båda sorterna har fördelar och nackdelar. Takpannor i tegel är lättare och tunnare och lite dyrare än betong. Å andra sidan håller de en livstid! Betongpannor är starkare och lättare att lägga och finns att köpa i fler nyanser. Nackdelar? För tegelpannor bör taklutningen vara minst 22 grader, för betong kan mossbeläggning vara ett något större problem.

En pålitlig leverantör

Inköp av takpannor är ett stort åtagande och det är viktigt att hitta en bra leverantör. Det är önskvärt att företaget har ett stort sortiment, bra priser och enkla och billiga leveranser. Kontrollera också vad som gäller angående mängd – i vilka förpackningar säljs takpannorna? Det är vettigt att handla lite mer än du behöver, ifall något går sönder eller om du senare behöver byta någon panna. Det kan även vara intressant med ett företag som kan erbjuda tjänster, så du kan få hjälp med att lägga taket! När du hittar rätt firma kan du lugnt luta dig tillbaka och uppskatta ditt nya tak!