Jaktradio

Håll kontakten med en jaktradio

Håll kontakten med en jaktradio

editorial

Ute i vildmarken kan ingen höra dig skrika. Så brukar det sägas. Och mobilnätet är inte något vidare utbyggt ute på vischan. Hur ska du göra för att kommunicera din position? Du vet ju såklart varför du ska meddela var du befinner dig i skogen och du vet också varför det är viktigt att kunna lyssna in på frekvensen.

Med skarpladdade vapen ute så kan situationen bli allvarlig på ett ögonblick. Ett felriktat skott kan vara förödande och det är därför kommunikation är så viktigt. Målet är naturligtvis att man ska förebygga alla olyckor, men om något har gått snett så måste man kunna kommunicera med andra som är ute så att man snabbt kan få vård.

Givetvis kan det vara användbart att kommunicera ute i vildmarken även om du inte är ute på jakt med skarpladdade vapen också. Du som lantbrukare kan behöva komma i kontakt med dina anställda som är ute på åkern av någon anledning och även om mobilnätet byggs ut ständigt så tenderar mottagningen att vara sisådär i de bästa fallen. Har du tid att springa runt och leta efter mottagning i en stressad situation?

Jaktradio

Olika utföranden och räckvidd

Med en jaktradio kommer du alltid i kontakt med andra ute i vildmarken. Du kan välja mellan klassiska analoga eller digitala. Med en digital jaktradio så måste mottagaren på andra sidan kommunikationen också ha en digital jaktradio. Tack vare detta så har alla digitala jaktradios en analog funktion, så att du kan kommunicera med alla som du behöver komma i kontakt med.

En digital jaktradio har också en möjlighet att använda bluetooth för att eliminera kablar och sladdar genom att den ansluter till dina trådlösa hörlurar. En jaktradio har normalt sett en räckvidd på några kilometer, men du kan utöka det med olika antenner. Håll kontakten ute i det vilda med en jaktradio.